Pizza rauwe ham

Ingrediënten

  • Diepvries kant en klare pizzabodems van 35 centimeter doorsnee, behandelen zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • 30 ml Extra vierge olijfolie, om in te bakken
  • 20 ml Extra vierge olijfolie, om te besprenkelen
  • 300 gram Ui, in ringen gesneden
  • 3 teentjes Knoflook, fijngehakt
  • 1 gram Ge(vries)droogde tijm
  • 1 gram Ge(vries)droogde rozemarijn
  • 3 gram Witte peper
  • 225 gram Hele tomaten uit blik, uitgelekt en kleingesneden
  • 100 gram Rauwe ham, in smalle reepjes gesneden
  • 100 gram Kalamata-olijven zonder pit (zijn grotere olijven uit Griekenland kalamata.   Ze kunnen van pit worden ontdaan met behulp van een kersenontpitter)
  • Diepvries kant en klare pizzabodems van 35 centimeter doorsnee, behandelen zoals op de verpakking staat aangegeven.,
  • 30 ml Extra vierge olijfolie, om in te bakken,
  • 20 ml Extra vierge olijfolie, om te besprenkelen,
  • 300 gram Ui, in ringen gesneden,
  • 3 teentjes Knoflook, fijngehakt,
  • 1 gram Ge(vries)droogde tijm,
  • 1 gram Ge(vries)droogde rozemarijn,
  • 3 gram Witte peper,
  • 225 gram Hele tomaten uit blik, uitgelekt en kleingesneden,
  • 100 gram Rauwe ham, in smalle reepjes gesneden,
  • 100 gram Kalamata-olijven zonder pit (zijn grotere olijven uit Griekenland kalamata.   Ze kunnen van pit worden ontdaan met behulp van een kersenontpitter)

Bereiding

  • Maak de ingrediënten schoon, snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Behandel de pizzabodems volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • De saus maken: verhit de olie in een stoofpan. De uien, knoflook, tijm en rozemarijn toevoegen en, vaak roeren, op een laag vuur bakken, tot de uien zacht en goudbruin zijn, 50-60 minuten. De tomaten en peper toevoegen en het geheel nog 20 minuten laten sudderen, tot het bijna droog is en saus laten afkoelen 

  • Het vullen: afgekoelde uien en tomaten saus over de bodem verdelen. De reepjes rauwe ham in ruitjesvorm over de saus schikken en de olijven zonder pit over de rauwe ham strooien. Het geheel met (20 gram) olijfolie besprenkelen.

  • Het afbakken: in een voorverwarmde oven van 210°C bak de pizza 25 minuten tot het deeg goudbruin en de onderkant krokant is. 5 minuten laten afkoelen alvorens de pizza in punten te verdelen. Foto:  ©stockcreations/Shutterstock.com

Terug naar boven