Hartige kipgehakt taarten

Ingrediënten

  • 1,5 liter ongeklopte en ongezoete slagroom
  • 1,5 liter ei
  • 210 gram tarwemeel
  • 6 gram witte peper
  • 20 gram keukenzout  
  • 1000 gram goed gekoelde gekookte kipfilet, in kleine blokjes gesneden
  • 200 gram kleine bloemkoolroosjes (diameter – Ø – 20-35 mm; diepvries
  • 200 gram kleine broccoliroosjes diepvries
  • 200 gram plakjes gerookt ontbijtspek, in heel kleine blokjes gesneden
  • 200 gram licht geroosterde pijnboompitten
  • 200 gram dunne plakjes roomkaas, voor de garnering
  • 1,5 liter ongeklopte en ongezoete slagroom,
  • 1,5 liter ei,
  • 210 gram tarwemeel,
  • 6 gram witte peper,
  • 20 gram keukenzout  ,
  • 1000 gram goed gekoelde gekookte kipfilet, in kleine blokjes gesneden,
  • 200 gram kleine bloemkoolroosjes (diameter – Ø – 20-35 mm; diepvries,
  • 200 gram kleine broccoliroosjes diepvries,
  • 200 gram plakjes gerookt ontbijtspek, in heel kleine blokjes gesneden,
  • 200 gram licht geroosterde pijnboompitten,
  • 200 gram dunne plakjes roomkaas, voor de garnering

Bereiding

  • Voor deze taarten gebruiken we diepgevroren of gekoeld  korstdeeg. Men dient  dat dan uit te rollen tot een dikte van2 mm. Het is ook verkrijgbaar vers op een rol, waarbij men de gewenste dikte kan bestellen. Voor dit recept gebruik ik ronde taartvormen met een diameter Ø van 16 cm en een hoogte van 4 cm. Deze vormen worden vooraf licht ingevet(met boter of olie), voordat de binnenkant met deeg wordt bekleed en de vulling ingebracht. Er kunnen duurzame taartvormen worden gebruikt, maar dan moeten de taarten uit het blik worden gehaald. Het is gemakkelijk voor de klant, wanneer u eenmalige aluminiumvormen gebruikt, waarin men de taarten aan de consument meegeeft en waarin de consument die ook kan verwarmen. Bovendien beschermt die eenmalige vorm tegen breuk e.d. Meng alle bestanddelen goed door elkaar en roer tot er geen klonten meet in zitten.( deze appareille wordt later gebruikt en aangebracht op de vleesvulling. Meng vlees, bloemkool, broccoli, ontbijtspek en pijnboompitten met schoongereedschap (niet met de handen) door elkaar. De plakjes roomkaas worden pas later gebruikt; ze worden op de vulling in de met deeg beklede vormen gelegd.

  • In de met deeg beklede vormen brengen we de vulling aan tot 2 cm onder de rand van de vorm. Gebruik hiervoor schoon gereedschap en breng het niet met de handen in de vorm.

  • Op deze vleesvulling gieten we de appareille, tot aan de bovenrand van de vorm.

  • Decoreer nu de taarten af met plakjes roomkaas. De gevulde taartvormen afbakken in een voorverwarmde oven van 220˚C en die temperatuur aanhouden. De baktijd is ca. 30 minuten. Door een schone, gedesinfecteerde breinaald in de taart te steken kunnen we zien of het product gaar is: wanneer we de naald er weer uit trekken en er geen deeg aan zit, is het product gaar. Verkoop deze taarten bij voorkeur zo vers mogelijk. U kunt ze ook warm verkopen, per stuk of in partjes. Wanneer men op voorraad produceert; kan men de gebakken taarten het beste opslaan in de vriescel. Deze (kleine) taarten kunnen warm en koud worden gegeten. Ze passen uitstekend in een warm of koud buffet. Of als warme of koude lunch thuis. Ook kunt u warme punten vanuit de winkel (counter) verkopen voor directe consumptie. Je kunt gewone modellen hartige taart maken, maar ook kleine die geschikt zijn voor 1- en 2- persoon huishoudens. En je kunt er punten van snijden.

Terug naar boven