Pestopizza

Ingrediënten

  • 10 Kant-en-klare (diepvries) ronde pizza’s van 13 cm doorsnee(Ø), behandelen zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • 2 Tomaten
  • 12 Plakjes rauwe ham die aan de licht 10 maanden gedroogd is,overdwars in reepjes van 2 cm snijden
  • 12 Artisjokharten, in vieren gesneden(uit blik,goed laten uitlekken)
  • 300 gram Bocconcini, in plakjes (verse mozzarella, in kleine kaasjes gevormd)
  •   Overige ingrediënten naar wens
  • 300 gram Verse basilicumblaadjes
  • 80 gram Pijnboompitten
  • 4 teentjes Knoflook
  • 80 gram Cheddar kaas, verkruimeld
  • 160 ml Olijfolie
  • 10 Kant-en-klare (diepvries) ronde pizza’s van 13 cm doorsnee(Ø), behandelen zoals op de verpakking staat aangegeven.,
  • 2 Tomaten,
  • 12 Plakjes rauwe ham die aan de licht 10 maanden gedroogd is,overdwars in reepjes van 2 cm snijden,
  • 12 Artisjokharten, in vieren gesneden(uit blik,goed laten uitlekken),
  • 300 gram Bocconcini, in plakjes (verse mozzarella, in kleine kaasjes gevormd),
  •   Overige ingrediënten naar wens,
  • 300 gram Verse basilicumblaadjes,
  • 80 gram Pijnboompitten,
  • 4 teentjes Knoflook,
  • 80 gram Cheddar kaas, verkruimeld,
  • 160 ml Olijfolie

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af. Met de keukenmachine eerst de basilicum, pijnboompitten, knoflook en kaas in circa 1 minuut fijn pureren. Voeg langzaam de olie toe terwijl de machine draait en pureer tot er een glad mengsel ontstaat. Dan is de pesto klaar. Tip: het is mogelijk dat er wat meer olie moet worden toegevoegd om de juiste consistentie te krijgen.

  • Verdeel de pesto over de 10 ronde pizza’s. Verdeel de reepjes rauwe ham, tomaat, artisjokdeeltjes, plakjes bocconcini en de overige ingrediënten over de bodems.

  • Bak de pizza’s 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210˚C tot de kaas gesmolten is en het deeg goudbruin en krokant is. Willen consumenten hele, warme pizza’s meenemen om thuis direct te consumeren, dan is een goede warmhoudende omverpakking nodig.

  • We kunnen de pizza’s ook niet voorgebakken – dus vers – verkopen. De consument bakt ze dan thuis. In dat geval gaan we als volgt te werk:Sealen: leg onder pizza’s een kartonnen bodem en leg ze op het plateau van het sealapparaat. Scheur een stuk folie (met geperforeerde scheurrand) van de rol; leg dit over de pizza en vouw de folie dicht onder het karton. Door de warmte van het sealen trekt de folie strak om de pizza. Strijk bij het sealen met de hand even over de bovenkant van de pizza om een strakke sluiting te krijgen. Door het sealen wordt de onderkant van de pizza warm; laat die warmte eerst wegtrekken voordat u de pizza aan de klant meegeeft.

  • Presentatie: presenteer de pizza’s in de toonbank. Ook kleine pizza’s die als snack kunnen worden gegeten). Geef aan wat de belangrijkste ingrediënten zijn. Bak ook eens een pizza in de winkel af en laat proeven. 

  • Geef de consument een bereidingadvies mee: folie en karton verwijderen. Oven voorverwarmen op 210˚C. Leg op het (uitgenomen) ovenrooster een stuk alufolie en deponeer daarop de pizza (de alufolie – ondergrond voorkomt vervulling van de oven door lekkend vocht of uitlopende ingrediënten). Plaats het rooster in het midden van de oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte, de dikte, etc; de baktijd kan zo varierenvan15 tot 25 minuten. De pizza is goed als de kaas goed gesmolten is en de pizzabodem goudbruin van kleur is. Warm verkopen: daarnaast kunt u warme pizzapunten of minipizza’s verkopen die direct worden geconsumeerd.

Terug naar boven