Pizza Quattro Stagioni

Ingrediënten

  • Kant-en-klare pizzabodems van 20 cm doorsnee
  • 1 ui
  • 25 gr boter of olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 gr suiker
  • 4 dl gezeefde tomaten(uit een pak)
  • 3 gr Italiaanse tuinkruiden
  • 3 gr keukenzout
  • 50 gr saus
  • 2 gr Italiaanse tuinkruiden (basilicum, oregano, tijm, kruizemunt, dragon, salie)
  • 2 plakjes kiprollade
  • 2 plakjes gekookte ham
  • 3 asperges (uit blik)
  • 1 tomaat
  • 1 kleine ui
  • 25 gr verse champignons
  • ¼ groene of rode paprika
  • 25 gr maïskorrels
  • 3 plakjes salami, eventueel 1 artisjokhartje (uit blik)
  • 100 gr geraspte oude Goudse kaas.
  • Kant-en-klare pizzabodems van 20 cm doorsnee,
  • 1 ui,
  • 25 gr boter of olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 3 gr suiker,
  • 4 dl gezeefde tomaten(uit een pak),
  • 3 gr Italiaanse tuinkruiden,
  • 3 gr keukenzout,
  • 50 gr saus,
  • 2 gr Italiaanse tuinkruiden (basilicum, oregano, tijm, kruizemunt, dragon, salie),
  • 2 plakjes kiprollade,
  • 2 plakjes gekookte ham,
  • 3 asperges (uit blik),
  • 1 tomaat,
  • 1 kleine ui,
  • 25 gr verse champignons,
  • ¼ groene of rode paprika,
  • 25 gr maïskorrels,
  • 3 plakjes salami, eventueel 1 artisjokhartje (uit blik),
  • 100 gr geraspte oude Goudse kaas.

Bereiding

  • Pelen snipper de ui. Verhit de boter of de olie in een steelpan en fruit de ui. Pers de gepelde teentjes knoflook erbovenuit en voeg de suiker toe. Voeg de gezeefde tomaat en de kruiden toe en laat de saus op laag vuur ca. 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is. Deze saus is goed invriezen.

  • Verdeel de saus over de pizza en strooi de kruiden erover. Snijd de kiprollade en de ham in reepjes. Laat de asperges uitlekken. Maak de tomaat schoon en snijd hem in plakjes. Pel de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verdeel de pizza denkbeeldig in 4 parten. Verdeel over het eerst part de kip en de maïs; over het tweede part de ham en asperges; over het derde part de salami, tomaat en over het vierde part de ui, de champignons en de paprika. Leg in het midden van de pizza eventueel een artisjokhart. Strooi de kaas over de pizza.

  • Presenteer deze pizza in de toonbank (op de toonbank, maar dan achter en scherm) met prijs en naamaanduiding. Zorg dat alles er schoon en verzorgd uitziet. En dat u het goede verpakkingsmateriaal heeft voor pizza’s. Geef elke consument een bakadvies mee.

  • ± 12 minuten in een voorverwarmde oven bij 225˚C, tot de kaas gesmolten is en belletjes ontstaan.

Terug naar boven