Pizza Frutti Di Mare

Ingrediënten

  • Diepvries pizzabodems
  • 625 gram kleine mozzarellabolletjes
  • 1000 gram scholfilets
  • 950 gram artisjokharten uit blik
  • 750 gram fruits de mer
  • 40 stuks kerstomaatjes
  • 10 takjes verse basilicum
  • Kruidenolie met zichtbare groene kruiden en een vleugje knoflook
  • Diepvries pizzabodems,
  • 625 gram kleine mozzarellabolletjes,
  • 1000 gram scholfilets,
  • 950 gram artisjokharten uit blik,
  • 750 gram fruits de mer,
  • 40 stuks kerstomaatjes,
  • 10 takjes verse basilicum,
  • Kruidenolie met zichtbare groene kruiden en een vleugje knoflook

Bereiding

  • Laat de pizzabodems ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en smeer de binnenzijde van de bodem licht in met de kruidenolie. Wanneer diepgevroren scholfilet en fruits de mer worden gebruikt; deze eerst goed laten ontdooien en zeer goed laten uitlekken (moet aan de buitenkant niet meer nattig zijn). 

  • Halveer de mozzarellabolletjes, snijd de scholfilets in smalle repen, laat de artisjokken zeer goed uitlekken en snijd ze daarna in vieren; halveer de kerstomaatjes; pluk de basilicumblaadjes van takjes.

  • Mozzarellabolletjes, scholfilets, artisjokharten, kerstomaatjes en zeevruchten over de pizzabodems verdelen. De pizza’s in een voorverwarmde oven van 200°C in ca 15 minuten gaar bakken. Het blaadje verse basilicum kan men het beste na het bakken op de pizza leggen.

Terug naar boven