Als u iets van deze paté overhoudt, heeft u een heerlijk beleg voor een warme wrap. Bestrooi de paté met reepjes knapperige sla, rol de wrap op en neem hem mee in uw lunchtrommel.
Spoel de linzen af onder koud stromend water. Doe ze in de keramische slowcookerschaal en voeg de ui, bouillon en tomatenpuree toe. Leg het deksel erop en kook alles 2 uur op de hoge stand. Roer tussentijds eenmaal om aankoeken te voorkomen.
Haal het deksel eraf – de linzen moet kapotgekookt en zacht zijn – en zet de slowcooker uit. Laat de linzen afkoelen in de keramische schaal en laat ze alle kookvloeistof opnemen.
Doe de linzen over in een kom en voeg de geitenkaas en eieren toe. Klop alles goed door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
Vet een cakeblik (inhoud 8,5 dl) lichtjes in met olie en bekleed de bodem met bakpapier. (Controleer vooraf of het cakeblik in de schaal van uw slowcooker past. U kunt elke hittebestendige vorm met dezelfde inhoud voor dit recept gebruiken.) Schep het linzenmengsel in het blik en strijk de bovenkant glad. Bedek de bovenkant met vershoudfolie.
Leg een metalen koekjessteker of omgekeerd schoteltje onder in de keramische slowcookerschaal en zet het blik erop. Schenk heel voorzichtig kokend water in de schaal; het moet tot halverwege de zijkant van het blik komen. Leg het deksel erop en kook alles 3 uur op de hoge stand.
Haal het blik voorzichtig uit de slowcooker, verwijder de folie en bedek de bovenkant van de paté met de stukjes paprika. Laat de paté volledig afkoelen en zet hem dan minstens 3 uur in de koelkast. Stort de paté voorzichtig op een bord en snijd hem in dikke plakken.
Geef er rucola en crackers of melbatoast bij.