Wortelstamp met hachee

Ingrediënten

  • 500 gr wortelen in grove stukken
  • 1 kg aardappelen
  • 250 gr uien
  • Voor de hachee:
  • 500 gr runder hacheevlees of poulet
  • 2 - 3 uien
  • 5 dl bouillon (flesje)
  • 1 laurierblad
  • 5 peperkorrels
  • 2 kruidnagelen
  • 1/2 dl azijn 
  • bloem of aardappelmeel 
  • 500 gr wortelen in grove stukken,
  • 1 kg aardappelen,
  • 250 gr uien,
  • Voor de hachee:,
  • 500 gr runder hacheevlees of poulet,
  • 2 - 3 uien,
  • 5 dl bouillon (flesje),
  • 1 laurierblad,
  • 5 peperkorrels,
  • 2 kruidnagelen,
  • 1/2 dl azijn ,
  • bloem of aardappelmeel 

Bereiding

  • Fruit de gesnipperde uien in de boter en voeg het gesneden hacheevlees of poulet toe. Giet de bouillon erbij en evenals de kruiden en de azijn. Laat alles samen ruim een half uur stoven zodat het vlees mooi zacht wordt en vis daarna de grove kruiden eruit. Bind de hachee met de bloem of het aardappelmeel.

  • Kook in dezelfde tijd de aardappelen, wortelen en uien. Leg de aardappelen onderin de pan en de rest er bovenop. Dat geeft het beste resultaat. Stamp de inhoud van de pan goed doorelkaar en roer tot slot de hachee er doorheen. Warm serveren met azijn.

  • In plaats van al dit werk kun je de hachee en de wortelstamp natuurlijk ook gewoon bij jouw slager kopen. Lekker gemakkelijk. 

  • Normale wortelstamp, die in heel Nederland werd gegeten, en waar door toevoeging van gewone hachee een eenpansgerecht van werd gemaakt. De pan ging midden op de tafel en iedereen kon er uit scheppen. Vaak werd de wortelstamp geserveerd met azijn. 

Terug naar boven