Worstratjetoe

Ingrediënten

  • 500 gr. verse worst
  • tomaten
  • 1 ui
  • halve paprika
  • 2 augurken
  • ruim (bak)boter
  • 500 gr. verse worst,
  • tomaten,
  • 1 ui,
  • halve paprika,
  • 2 augurken,
  • ruim (bak)boter

Bereiding

  • In plaats van verse worst kun je ook saucijsjes, barbecueworstjes of plakken grilworst meebakken. Verder kun je in plaats van de groenten uit dit recept uitstekend met een groente wokpakket werken (zoals op de foto). Serveer de ratjetoe bij rijst, macaroni, spaghetti. Of wok krieltjes mee. 

  • De ratjetoe, een recept dat in heel Nederland werd geserveerd, kun je wel beschouwen als een voorloper van de hedendaagse wokgerechten. Er werd een verse worst gebraden die als hij gaar was in plakken werd gesneden. De plakjes gingen terug in de koekenpan en er werden plakken tomaat, gesneden ui, paprikablokjes en dunne plakken augurk toegevoegd. 

Terug naar boven