Bestel bij de slager heel grof gesneden runderpoelet, een in blokken gesneden riblap of ander mager soepvlees. Gaar dat langzaam tegen de kook aan. Dat kost behoorlijk wat tijd. Circa 2,5 uur. Voeg daarna, aan het kookvocht, een pakje groentesoep toe en eventueel verse soepgroenten. Geniet van de soep en serveer het soepvlees, lauwwarm met de mosterd en het tafelzuur.
Eigenlijk kun je bij deze lauwwarme vleessalade alle soorten tafelzuur eten. Zelfs atjar tjampoer smaakt er uitstekend bij.
Een lauwwarme rundvleessalade uit Winterswijk in de Achterhoek. Het vlees van runderschenkels en/of van de runderborst (klapstuk) werd vroeger vaak gegeten nadat de soep op was. Eventueel met een snee brood. Het vlees werd lauwwarm geserveerd samen met zure komkommer, zoetzure augurken en mosterd. Deze lauwwarme salade uit Winterswijk (Wenters) heeft een volle en heel rijke smaak.