Snorrepotsje

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsvlees van de borst
  • 1 ui of een paar sjalotjes 
  • paar stukjes foelie 
  • 3 tomaten
  • azijn 
  • peper en zout naar smaak
  • (bak)boter 
  • 500 gr kalfsvlees van de borst,
  • 1 ui of een paar sjalotjes ,
  • paar stukjes foelie ,
  • 3 tomaten,
  • azijn ,
  • peper en zout naar smaak,
  • (bak)boter 

Bereiding

  • Zout het kalfsvlees lichtjes en laat het een paar uur staan zodat het zout lekker kan intrekken. Kook het vlees daarna in ongeveer 1 uur gaar en laat het in het kooknat koud worden. Fruit de gesnipperde ui in het de boter en doe er de foelie, de tomaten en wat peper bij. Snijd het gekookte kalfsvlees in dobbelsteentjes en meng alles goed door elkaar. Stoof het vlees met een deel van het vleeskooknat en wat azijn op een laag vuurtje nog een uurtje.

  • Vroeger smoorde men ook restjes nier, lever en tong mee. 

  • Een typisch Fries streekgerecht dat wordt gemaakt van kalfsvlees waaraan niertjes, lever en tong werden toegevoegd. Het is een stoverij waarvan het vlees eerst wordt gekookt en daarna nog gestoofd. Aan het gerecht worden eveneens tomaten toegevoegd.

Terug naar boven