Kerrie speklappen

Ingrediënten

  • 4 speklapjes  zout, zwarte peper
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder 
  • 2 eetlepels citroensap (vers) 
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • zout en zwarte peper
  • Tip: Je kunt de gemarineerde speklapjes uitstekend wokken als je ze in reepjes snijdt. 
  • 4 speklapjes  zout, zwarte peper,
  • 1 sjalotje,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 2 eetlepels kerriepoeder ,
  • 2 eetlepels citroensap (vers) ,
  • 1 eetlepel gembersiroop,
  • zout en zwarte peper,
  • Tip: Je kunt de gemarineerde speklapjes uitstekend wokken als je ze in reepjes snijdt. 

Bereiding

  • Maak een marinade van de gehakte sjalot, kerriepoeder, gembersiroop, citroensap, olie, peper en zout. Bestrijk de speklapjes met de marinade en laat het 24 uur afgedekt met huishoudfolie in de koelkast staan. Bak ze daarna om en om lekker snel aan in de koekenpan. In 10 - 15 minuten zijn ze klaar om geserveerd te worden. Geef er een andijviestamppotje bij of serveer ze eens als wokreepjes bij de nasi.

  • Beaujolais, Chardonnay, Californische Sauvignon Blanc.

Terug naar boven