Prinsesse-bloedworst

Ingrediënten

  • 6 schijven bakbloedworst
  •  4 varkensgehakt schijven (150gr)
  • paneermeel 
  • harde zure appel 
  • zout en peper
  • marjolein
  • 6 schijven bakbloedworst,
  •  4 varkensgehakt schijven (150gr),
  • paneermeel ,
  • harde zure appel ,
  • zout en peper,
  • marjolein

Bereiding

  • Maak het gehakt aan met de kruiden, het zout en het paneermeel. Door het meel worden de schijven wat steviger. Vorm het gehakt tot 4 schijven (hamburgermodel). Bak deze in de koekenpan. Bak de bloedworst schijven in een afzonderlijke pan. Evenals de plakken appel. Leg daarna tussen 2 plakken bloedworst een varkensschijf en bovenop een plak gebakken appel. Blus het bakvet af met wat koffieroom/melk en serveer alles lekker warm. 

  • In plaats van varkensgehakt is het ook mogelijk om Gelderse schijven te gebruiken. Lekker bij witte bonen. Wil je deze ouderwetse lekkernij wat frisser dan geef je de appel er ongebakken bij. 

  • Eigenlijk is de prinsesse-bloedworst een luxe aangeklede bakbloedworst. Qua uiterlijk is het wel een beetje te vergelijken met een hamburger waarbij het brood is vervangen door de plakken bloedworst. Een ouderwetse traktatie uit Oost-Nederland met gebakken worst, gehakt en appel. De lekkernij werd vaak in het najaar gegeten na de slacht. Want dan beschikte men over vers gehakt en appels uit de boomgaard.

Terug naar boven