Peren op vleesketel

Ingrediënten

  • 500 gr runderklapstuk
  • 1 ltr bouillon
  • 8 roodkokende stoofperen 
  • 1 eetlepel azijn
  • 750 gr aardappelen
  • zout
  • 500 gr runderklapstuk,
  • 1 ltr bouillon,
  • 8 roodkokende stoofperen ,
  • 1 eetlepel azijn,
  • 750 gr aardappelen,
  • zout

Bereiding

  • Gaar de klapstuk in de bouillon. Reken daarvoor circa 2 uur. Houd het vuur laag dan wordt het vlees mooi zacht. Was de peren en verwijder het klokhuis, zet ze in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder staan. Giet de azijn erbij en laat ze mooi rood koken. Kook intussen de aardappelen. Snijd de gare klapstuk in plakken. Zet de peren in het midden van een schaal en leg de plakken klapstuk en de aardappelen er omheen. Serveer de schotel zo warm mogelijk. 

  • Het is ook mogelijk de peren op vleesketel te maken met runder-borstlappen.

  • Een ouderwets Gelders streekgerecht dat met name in het najaar veelvuldig werd gegeten. Dan waren immer de peren rijp en was er voldoende klapstuk vanwege de huisslacht. 

Terug naar boven