Verhit de olie in een stoofpan en braad de Kipkarbonade langs alle zijden bruin. Voeg zout, peper, nootmuskaat, takje tijm, laurierblad, kruidnagel, jeneverbessen toe. Giet over dit alles het bier. Bak de zilveruitjes apart in wat boter en strooi er de suiker over, waardoor ze mooi kleuren. Doe de zilveruitjes bij de Kipkarbonade op het moment dat de Kipkarbonade bijna gaar zijn (5 à 10 minuten vóór het einde)Neem de kipkarbonade uit de pan en bind de saus met allesbinder of maïzena, voeg de kipkarbonade bij de saus. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen (verwijder het laurierblad).
Presenteer deze kant en klare Kipkarbonade op grootmoeders wijze, in een mooie schaal in de toonbank. Of in oven of magnetron bakjes met 1 vakjes. Vul het bakje met een of twee Kipkarbonade op grootmoeders wijze met saus en ingrediënten. Advies voor de consument: lekker met gekookte aardappelen en drink er hetzelfde bier bij als dat werd gebruikt bij de bereiding.