Pagaste

Ingrediënten

  • 250 gr. (vlugkook) gort
  • 1 ltr water
  • gedroogde pruimen
  • rozijnen
  • slagers rookworst
  • 250 gr. (vlugkook) gort,
  • 1 ltr water,
  • gedroogde pruimen,
  • rozijnen,
  • slagers rookworst

Bereiding

  • De gort wordt in water geweekt en in het weekwater gekookt. Voeg de pruimen en de rozijnen toe. Laat alles ongeveer 1,5 uur doorkoken op een zacht vuurtje. Wanneer je vluggort gebruikt ben je binnen een half uur klaar. Het laatste half uur wordt de rookworst meegeweld. Na afloop wordt de worst in plakken gesneden en door de pagaste gemengd.

  • De liefhebber eet pagaste met stroop en sprenkelt er wat azijn overheen. 

  • Een van oudsher bekende Drentse maaltijd bestaande uit gort, pruimen, rozijnen en rookworst. De liefhebber eet pagaste met stroop en besprenkeld met wat azijn. 

Terug naar boven