Paardenbouillon

Ingrediënten

  • 500 gr mager paarden (soep)vlees
  • 1 ltr water 
  • 1 citroen
  • geroosterd brood
  • zout 
  • 500 gr mager paarden (soep)vlees,
  • 1 ltr water ,
  • 1 citroen,
  • geroosterd brood,
  • zout 

Bereiding

  • Zet het vlees met wat zout en water op een laag vuurtje. Breng het aan de kook en laat het minstens 2 uur trekken. Giet de bouillon op het laatst door een zeef en snijd het vlees mooi fijn. Serveer de bouillon met een schijf citroen en geroosterd brood. 

  • In plaats van geroosterd brood is een stevig stuk stokbrood ook heel lekker. 

  • Paardenvlees was in de vorige eeuw een vleessoort die bekend stond als 'armelui's vlees'. Het kostte maar weinig en was dus wat gemakkelijker bereikbaar voor de arbeider. Bij ziekte werd dan ook regelmatig naar paardenvlees gegrepen om een stevig krachtige bouillon te maken. 

Terug naar boven