Snijd de korst van de boterhammen en week ze in wat water. Knijp ze daarna goed uit en voeg ze toe aan het gehakt. Samen met de eieren, de kruiden en het zout. Kneed alles stevig door elkaar. Hoe langer hoe beter want dan plakt het gehakt goed aan elkaar. Maak er tot slot mooie ballen van die je door het beschuitkruim haalt zodat ze tijdens het braden niet aan de bodem van de pan plakken. Braad de ballen in een braadpan waarin ruim boter of vet is gesmolten en keer ze regelmatig. Pas op dat ze niet breken. Als de ballen rondom mooi bruin zijn dan bak je ze nog ongeveer 20 - 25 minuten door op een middelhoog vuurtje. Maak de jus af met water.
In plaats varkensgehakt kun je ook kalfsgehakt toevoegen. De gehaktballen worden dan iets steviger.
De gehaktballen van Oma zijn een fenomeen in heel Nederland. Ze zijn niet zo zeer verschillend in samenstelling maar wel verschillend in de manier waarop ze werden bereid. Even rondom aanbakken tot ze mooi bruin zijn en ze dan langzaam garen in een gesloten pan is het devies.