Carnavals kapucijners

Ingrediënten

  • pot kapucijners
  • 2 grote uien
  • stronk witlof
  • paar zoetzure augurken 
  • fijne (voorgegaarde) slagersrookworst 
  • pot kapucijners,
  • 2 grote uien,
  • stronk witlof,
  • paar zoetzure augurken ,
  • fijne (voorgegaarde) slagersrookworst 

Bereiding

  • Deze wat ruige maaltijd , volgens de carnavalskenners is snel te bereiden en vormt een stevige bodem. Gaar de rookworst in een aparte pan. Kiep de pot kapucijners leeg in een pan, hak de uien fijn evenals de witlof en snijd een paar zoetzure augurken in wat grover stukken. Voeg deze groenten toe. Snijd nu de warme rookworst in plakken en laat alles zacht doorsudderen. Serveren met een pot bier. 

  • In plaats van een fijne rookworst is een echte grove rookworst ook heel lekker. Ook kun je een voorgegaarde rookworst nemen. Dan ben je nog sneller klaar.

  • Ten tijde van het carnaval gaat de feestvierder liever feesten dan koken. Toch is een stevige bodem heel belangrijk. Dit recept, van oorsprong uit Limburg, is daarvoor uitstekend geschikt. Het is heel snel klaar en zit als een blok beton. Goed feesten dus. 

Terug naar boven