Brokkebonensoep

Ingrediënten

  • 2,5 liter water 
  • 400 gram poulet of mager soepvlees
  • 1 kg slabonen of snijbonen
  • 5-6 kleine aardappels 
  • 1 selderijknol in blokjes 
  • 2 uien
  • peterselie 
  • selderie 
  • bieslook 
  • zout 
  • 2,5 liter water ,
  • 400 gram poulet of mager soepvlees,
  • 1 kg slabonen of snijbonen,
  • 5-6 kleine aardappels ,
  • 1 selderijknol in blokjes ,
  • 2 uien,
  • peterselie ,
  • selderie ,
  • bieslook ,
  • zout 

Bereiding

  • Zet het water op met het soepvlees en breng het aan de kook. Het soepvlees heeft circa 1,5 uur nodig om te garen. Voeg de laatste drie kwartier de in stukje (brokken) gebroken slabonen toe evenals de in blokjes gesneden aardappelen en selderijknol, de klein gesneden uien en de overige gehakte soepgroenten. Laat de soep niet koken maar houd hem tegen de kook aan. Maak ook de groenten niet te gaar. Een beetje 'beet' maakt de soep extra lekker. Op het laatst de smaak controleren en eventueel wat zout toevoegen.  

  • In plaats van poulet kan ook een varkenships (knie) of een verse worst worden genomen. 

  • Een soep die gedomineerd wordt door in stukken (brokken) gebroken of gesneden sla- of snijbonen, aardappelen en selderijknol. Afhankelijk van wat voorhanden was gebruikten de boeren vlees als varkens bovenpoot (hips), verse worst of rundersoepvlees voor de bouillon. Door de toevoeging van vlees werd de soep een complete maaltijd. 

Terug naar boven