Broadworst met jus

Ingrediënten

  • 4 saucijzen of 500 gram verse worst
  • Braadboter
  • 600 gr Chinese kool 
  • 1 rode paprika 
  • 3 eetlepels olie 
  • 1 theelepel karwijzaadjes
  • Zout
  • Versgemalen peper 
  • Pakje puree voor 4 personen
  • Jus van de vorige dag 
  • 4 saucijzen of 500 gram verse worst,
  • Braadboter,
  • 600 gr Chinese kool ,
  • 1 rode paprika ,
  • 3 eetlepels olie ,
  • 1 theelepel karwijzaadjes,
  • Zout,
  • Versgemalen peper ,
  • Pakje puree voor 4 personen,
  • Jus van de vorige dag 

Bereiding

  • Leg de saucijzen enkele minuten in heet water zodat ze bij het braden niet open springen. Bak de droog gedepte worstjes daarna rondom bruin. Draai het vuur laag, blus het braadvet af met een scheutje water en laat de saucijzen met het deksel schuin op de pan, regelmatig omkerend, op een laag vuur in circa 15 minuten gaar worden. Giet zonodig af en toe een scheutje heet water in de pan. 

  • Snijd de schoongemaakte en gewassen Chinese kool in smalle reepjes. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan, laat de karwijzaadjes kort meebakken, voeg de kool en de paprika toe en roerbak een paar minuten. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep de groenten door de aardappelpuree. Serveren met de door karwijzaadjes gerolde warme saucijsjes en jus in een kuiltje.

  • Bij deze combinatie zijn gebakken spekjes heel lekker.

Terug naar boven