Andijviestamp

Ingrediënten

  • ruim 1 kg kruimige aardappel 
  • 500 g andijvie 
  • 150 gr spekreepjes 
  • 100 ml melk 
  • 25 g boter 
  • fijne of grove rookworst
  • maggi    maggi    maggi   
  • ruim 1 kg kruimige aardappel ,
  • 500 g andijvie ,
  • 150 gr spekreepjes ,
  • 100 ml melk ,
  • 25 g boter ,
  • fijne of grove rookworst,
  • maggi    maggi    maggi   

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Bak intussen de spekjes krokant en maak de rookworst warm. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Stamp ze tot puree samen met de melk en de boter. Zet het vuur laag en meng de fijn gehakte of gesneden andijvie er door. Breng de stamppot eventueel op smaak met een klein scheutje maggi. Strooi de gebakken spekjes en in plakken gesneden rookworst eroverheen.

  • Vroeger werd de andijvie samen met de aardappelen in één pan gekookt en daarna door elkaar gestampt. Tegenwoordig stampen we alleen de aardappelen nog en voegen de andijvie rauw toe. Beduidend lekkerder zeker met de spekjes en de warme rookworst.

Terug naar boven