Schwartwalder Crèmemousse

Ingrediënten

  • 450 ml Koud water
  • 500 gram Vanillemousse poeder (deze is bij diverse kruiden firma’s te koop)
  • 750 ml Ongezoete slagroom. Lobbig geslagen (dikte van yoghurt)
  • 50 ml Kersenlikeur
  • 50 gram Kersen, uit glas/blik, goed laten uitlekken en fijn hakken Voor de garnering
  • 125 ml Gezoete slagroom, opkloppen tot normale dikte
  • 25 Rode kersen (uit glas/blik), goed laten uitlekken
  • 25 Garneerchocolaatjes
  • 450 ml Koud water,
  • 500 gram Vanillemousse poeder (deze is bij diverse kruiden firma’s te koop),
  • 750 ml Ongezoete slagroom. Lobbig geslagen (dikte van yoghurt),
  • 50 ml Kersenlikeur,
  • 50 gram Kersen, uit glas/blik, goed laten uitlekken en fijn hakken Voor de garnering,
  • 125 ml Gezoete slagroom, opkloppen tot normale dikte,
  • 25 Rode kersen (uit glas/blik), goed laten uitlekken,
  • 25 Garneerchocolaatjes

Benodigheden

  • Heldere kunststof moussebekertjes, met voetje en met deksel van 70 gram

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af. Klop de ongezoete slagroom tot yohurtdikte; de gezoete slagroom tot normale dikte (spuitdikte). Breng het water in een ronde kom/bak en voeg de moussepoeder en de kersenlikeur toe; klop dit in de hoogste stand van de keukenmixer of met de handmixer in een ronde bak gedurende 3 minuten tot er een egale massa is verkregen. Spatel dan de ongezoete geklopte slagroom en de fijngehakte kersen voorzichtig onder de massa (zo krijgt u een luchtig toetje).

  • Spuit 70 gram mousse per bekertje met een spuitzak met ronde of gekartelde kop (op de weegschaal, zodat we het gewicht van 70 gram goed kunnen aanhouden), laat de bekertjes met mousse minstens 1 uur in de koelcel opstijven.

  • Daarna de garnering aanbrengen met gezoete slagroom (toefje met de spuitzak met gekartelde spuitmond), een kers en een chocolaatje. Afsluiten met het dekseltje.

  • Bewaren onder koeling of in de diepvries.

Terug naar boven