Kleintje koffie

Ingrediënten

  • 350 gram Bitterkoekjesspijs
  • 500 ml Melk
  • 300 gram Eiwit
  • 200 gram Suiker
  • 25 gram Gelatine
  • 250 ml Melk
  • 150 ml Whisky
  • 1 liter Slagroom
  • 2 gram Mokka-extract
  • 125 ml Keuck mokkalikeur22%
  • 200 ml Royal neutral
  • 150 ml Melk/water
  • 1 liter Gezoete slagroom
  • 2 ml Mokka-extract of ipv mokkalikeur:
  • 40 gram Amaretto en 40 gram cognac of 30 gram cappuccino-pasta
  • 350 gram Bitterkoekjesspijs,
  • 500 ml Melk,
  • 300 gram Eiwit,
  • 200 gram Suiker,
  • 25 gram Gelatine,
  • 250 ml Melk,
  • 150 ml Whisky,
  • 1 liter Slagroom,
  • 2 gram Mokka-extract,
  • 125 ml Keuck mokkalikeur22%,
  • 200 ml Royal neutral,
  • 150 ml Melk/water,
  • 1 liter Gezoete slagroom,
  • 2 ml Mokka-extract of ipv mokkalikeur:,
  • 40 gram Amaretto en 40 gram cognac of 30 gram cappuccino-pasta

Bereiding

  • Oplossen: Bitterkoekjesspijs in de 50 ml melk en hieraan gewelde gelatine (in de overige melk) toevoegen.

  • Schuim: eiwit en suiker tot stevig schuim kloppen

  • Hangen: als de opgeloste massa gaat hangen, achtereenvolgens de whisky, schuim en opgeklopte slagroom doorspatelen.

  • Tenslotte op kleur en smaak (versterken) brengen met mokka-extract.

  • Opkloppen: alle ingrediënten in een bekken aanbrengen en alles meteen opkloppen tot een stevige massa.

  • Afwerken: met een gladde spuit vulling aanbrengen.

  • Eventueel hierop honing aanbrengen.

  • Afspuiten met een rozet slagroom.

  • Cacaopoeder of chocoladestrooisel aanbrengen en afgarneren met likeurboontje of mokkaboontje

Terug naar boven