Kleintje koffie
Ingrediënten
-
350 gram Bitterkoekjesspijs
-
500 ml Melk
-
300 gram Eiwit
-
200 gram Suiker
-
25 gram Gelatine
-
250 ml Melk
-
150 ml Whisky
-
1 liter Slagroom
-
2 gram Mokka-extract
-
125 ml Keuck mokkalikeur22%
-
200 ml Royal neutral
-
150 ml Melk/water
-
1 liter Gezoete slagroom
-
2 ml Mokka-extract of ipv mokkalikeur:
-
40 gram Amaretto en 40 gram cognac of 30 gram cappuccino-pasta
-
350 gram Bitterkoekjesspijs,
-
500 ml Melk,
-
300 gram Eiwit,
-
200 gram Suiker,
-
25 gram Gelatine,
-
250 ml Melk,
-
150 ml Whisky,
-
1 liter Slagroom,
-
2 gram Mokka-extract,
-
125 ml Keuck mokkalikeur22%,
-
200 ml Royal neutral,
-
150 ml Melk/water,
-
1 liter Gezoete slagroom,
-
2 ml Mokka-extract of ipv mokkalikeur:,
-
40 gram Amaretto en 40 gram cognac of 30 gram cappuccino-pasta
Bereiding
-
Oplossen: Bitterkoekjesspijs in de 50 ml melk en hieraan gewelde gelatine (in de overige melk) toevoegen.
-
Schuim: eiwit en suiker tot stevig schuim kloppen
-
Hangen: als de opgeloste massa gaat hangen, achtereenvolgens de whisky, schuim en opgeklopte slagroom doorspatelen.
-
Tenslotte op kleur en smaak (versterken) brengen met mokka-extract.
-
Opkloppen: alle ingrediënten in een bekken aanbrengen en alles meteen opkloppen tot een stevige massa.
-
Afwerken: met een gladde spuit vulling aanbrengen.
-
Eventueel hierop honing aanbrengen.
-
Afspuiten met een rozet slagroom.
-
Cacaopoeder of chocoladestrooisel aanbrengen en afgarneren met likeurboontje of mokkaboontje
-
Bekijk ook andere recepten