Dumplings met rabarber compote

Ingrediënten

  • Voor de rabarbercompote
  • 6 stelen rabarber
  • ¼ liter sinaasappelsap
  • 30 gram suiker
  • 1 vanillestengel
  • 10 gram maïzena  
  • Voor de dumplings:
  • 300 gram witbrood, dat enkele dagen oud is
  • 1 citroen
  • 160 gram roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 3 eidooiers
  • 3 eieren
  • 1 vanillinestengel
  • 60 gram suiker
  • 2 liter melk
  • 800 gram quark
  • Voor de rabarbercompote,
  • 6 stelen rabarber,
  • ¼ liter sinaasappelsap,
  • 30 gram suiker,
  • 1 vanillestengel,
  • 10 gram maïzena  ,
  • Voor de dumplings:,
  • 300 gram witbrood, dat enkele dagen oud is,
  • 1 citroen,
  • 160 gram roomboter,
  • 200 gram poedersuiker,
  • 3 eidooiers,
  • 3 eieren,
  • 1 vanillinestengel,
  • 60 gram suiker,
  • 2 liter melk,
  • 800 gram quark

Bereiding

  • Voor de rabarbercompote de rabarber schillen van de wortel richting bladeren de draden verwijderen en de rabarber in circa 3 centimeter lange stukken snijden. Het sinaasappelsap in een passende steelpan doen, rabarberstukken, 30 gram suiker en het uitgestreken merg van de vanille stengel toevoegen en circa 5 minuten zachtjes laten koken. Steeds lichtjes blijven roeren. De maïzena met 1 eetlepel water glad roeren. Als de rabarber uit elkaar valt, de opgeloste maïzena toevoegen en nog even kort laten doorkoken en daarna langzaam laten afkoelen.  

  • Voor de dumplings van het brood de korsten verwijderen, het binnenste in kleine blokjes scheiden en de korst met een mixer verkleinen (tot paneermeel). Van de citroen een halve eetlepel schil af raspten. 160 gram roomboter, poedersuiker, eieren en eidooiers, citroenschil en een halve eetlepel citroensap in een passende schaal (boven een warm water bad) schuimig kloppen. De brood blokjes onder de schuim massa voorzichtig onder elkaar scheppen, goed afgedekt het beste is 24 uur goed laten doorkoelen. Melk met 60 gram suiker en het  uitgestreken merg van de vanilline stengel toevoegen en aan de kook brengen. De quark heel goed alten uitlekken in een theedoek, door een fijn zeef strijken onder de gekoelde massa scheppen tot er een bindende massa ontstaat. En van deze massa circa 12 dumplings vormen en deze in de hete vanillinemelk circa 15 minuten pocheren. Van het korst paneermeel in een koekenpan met 30 gram suiker en 15 gram boter laten karameliseren. 

  • De dumplings op warme borden verdelen met het gekaramelliseerde paneermeel lichtjes bedekken. De compote op de borden verdelen, daarop de gekaramelliseerde Dumplings zetten. Afgarneren met een vanillinestengel en basilicumblaadje. 

Terug naar boven