Cappuccinomousse

Ingrediënten

  • 500 ml Koud water
  • 500 gram Cappuccino moussepoeder (deze is bij diverse kruidenfirma’s te koop)
  • 750 ml Ongezoete slagroom. Lobbig geslagen (dikte van yoghurt)
  • 125 ml Gezoete slagroom, opkloppen tot normale dikte
  • 25 Cacaobonen
  • 25 Garneerchocolaatjes
  • 50 gram Amandelschaafsel
  • 500 ml Koud water,
  • 500 gram Cappuccino moussepoeder (deze is bij diverse kruidenfirma’s te koop),
  • 750 ml Ongezoete slagroom. Lobbig geslagen (dikte van yoghurt),
  • 125 ml Gezoete slagroom, opkloppen tot normale dikte,
  • 25 Cacaobonen,
  • 25 Garneerchocolaatjes,
  • 50 gram Amandelschaafsel

Benodigheden

  • Heldere kunststof moussebekertjes, met voetje en met deksel van 70 gram.

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af. Klop de ongezoete slagroom tot yohurtdikte; de gezoete slagroom tot normale dikte (spuitdikte). Breng het water in een ronde kom/bak en voeg de moussepoeder toe; klop dit in de hoogste stand van de keukenmixer of met de handmixer in een ronde bak gedurende 3 minuten tot er een egale massa is verkregen. Spatel dan de ongezoete geklopte slagroom onder de massa (zo krijgt u een luchtig toetje).

  • Spuit 70 gram mousse per bekertje met een spuitzak met ronde of gekartelde kop (op de weegschaal, zodat we het gewicht van 70 gram goed kunnen aanhouden), laat de bekertjes met mousse minstens 1 uur in de koelcel opstijven.

  • Daarna de garnering aanbrengen met gezoete slagroom (toefje met de spuitzak met gekartelde spuitmond), een cacaoboontje, amandelschaafsel en een chocolaatje.  Afsluiten met het dekseltje.

  • Bewaren onder koeling of in de diepvries. 

Terug naar boven