Vis saucijzenbroodjes van heek

Ingrediënten

  • 500 gr heekfilet
  • 2 eieren
  • 50 gr paneermeel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel water
  • snufje foelie
  • 1 versgemalen peper en zout
  • 2 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus of maggi
  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 500 gr heekfilet,
  • 2 eieren,
  • 50 gr paneermeel,
  • 1 theelepel gemalen koriander,
  • 1 eetlepel water,
  • snufje foelie,
  • 1 versgemalen peper en zout,
  • 2 eetlepel fijngehakte platte peterselie,
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus of maggi,
  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg

Bereiding

  • Een verrassend tussendoortje. Dit 'saucijzenbroodje' bevat namelijk geen vet varkensvlees, maar mager en sappig visvlees van heek.

  • Pureer de visfilet tot een gehakt met het ei, het paneermeel, de gemalen koriander,  een snufje foelie en zout en peper naar smaak. Roer tot slot nog wat fijngehakte platte peterselie door.

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

  • Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien, leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Klop het ei los met 1 eetlepel water.

  • Maak van het visgehakt 10 ‘rolletjes’ die iets korter zijn dan het bladerdeeg. Leg ze iets uit het midden op de bladerdeeg plakjes. Klap het bladerdeeg over het rolletje gehakt heen en druk het bladerdeeg goed op elkaar (eventueel met een vork).

  • Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei voor wat glans.

  • Bak de ‘saucijzen’broodjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.

  • Je kunt de nog niet afgebakken saucijzenbroodjes ook ieder in 3 stukjes snijden zodat je 30 snacks krijgt.

Terug naar boven