Saucijzenbroodjes met speciale gehaktvulling

Ingrediënten

  • 1000 gram winkelklaar gehakt halfom (zonder kruiden)
  • 15 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 1 gram paprikapoeder (edelzoet)
  • 100 gram gesnipperde ui
  • 100 gram gesnipperde augurk
  • 2 eieren
  • 40 gram blank paneermeel
  • 1000 gram winkelklaar gehakt halfom (zonder kruiden),
  • 15 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 1 gram paprikapoeder (edelzoet),
  • 100 gram gesnipperde ui,
  • 100 gram gesnipperde augurk,
  • 2 eieren,
  • 40 gram blank paneermeel

Benodigheden

  • Voorgebakken bladerdeeg
  • hartige saucijzenhulzen. Behandelen volgens de voorschriften op de verpakking (zijn in de handel te koop).

Bereiding

  • Voorgebakken bladerdeeg hartige saucijzenhulzen, behandelen volgens de voorschriften op de verpakking (zijn in de handel te koop).

  • Weeg alle ingrediënten af. Meng ze goed door elkaar tot er een goede verdeling is en de massa een goede binding heeft.

  • Saucijzenbroodjes vullen: Vul de saucijzenbroodjes met het gehakt met behulp van de stopmachine;stevig en zonder luchtinsluiting stoppen.

  • Afbakken: Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180˚c gedurende 30 minuten. Het gehakt moet dan een kerntemperatuur van 70˚C hebben bereikt, ander iets langer bakken.

  • TIP: U kunt een grote partij saucijzenbroodjes in een keer afvullen en rauw of gebakken in de diepvries nog enige tijd bewaren. Zo heeft u minder werk en (stock) voorraad in huis.ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 150˚C verwarmen tot ze door en door warm zijn.

Terug naar boven