Pistolets ham/kaas met zelf gemaakte kaassaus
Pistolets ham/kaas met zelf gemaakte kaassaus
Ingrediënten
-
10 mini pistolets of 5 normale pistolets* snijd van de pistolets de kapjes af en hol de pistolets uit op ca. 1 tot 2 cm van de onderkorst
-
50 gram Geraspte belegen Goudse kaas
-
100 gram Blokjes of reepjes gekookte ham
-
50 gram Blokjes van het wit van selderij * Meng deze ingrediënten goed door elkaar en verdeel dit met een schone lepel over de uitgeholde pistolets.
-
90 gram Jong belegen Goudse kaas
-
30 gram Boter
-
15 gram Bloem
-
12 ½ cl Groentekooknat
-
12 ½ cl Melk
-
4 gram Mosterd
-
1 Fijngemaakt blokje kippenbouillon
-
4 druppels Tabascosaus
-
6 cl Droge sherry
-
Witte selderijblaadjes
-
Waaiertjes van kerstomaat
-
10 mini pistolets of 5 normale pistolets* snijd van de pistolets de kapjes af en hol de pistolets uit op ca. 1 tot 2 cm van de onderkorst,
-
50 gram Geraspte belegen Goudse kaas,
-
100 gram Blokjes of reepjes gekookte ham,
-
50 gram Blokjes van het wit van selderij * Meng deze ingrediënten goed door elkaar en verdeel dit met een schone lepel over de uitgeholde pistolets.,
-
90 gram Jong belegen Goudse kaas,
-
30 gram Boter,
-
15 gram Bloem,
-
12 ½ cl Groentekooknat,
-
12 ½ cl Melk,
-
4 gram Mosterd,
-
1 Fijngemaakt blokje kippenbouillon,
-
4 druppels Tabascosaus,
-
6 cl Droge sherry,
-
Witte selderijblaadjes,
-
Waaiertjes van kerstomaat
Bereiding
-
Rasp de kaas en zet die apart. Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem, voeg de bloem erbij, zorg voor een matig vuur en roer voortdurend tot de massa gaat borrelen. Meng de melk en het groentenat en schenk dit al roerend met garde langzaam in de pan. Blijven kloppen tot de saus romig is .Voeg mosterd, kippenbouillonpoeder, tabasco en sherry toe. Roeren tot de saus gaat koken en dik wordt. Dan pas de geraspte kaas erbij en roeren tot die gesmolten is.
-
Giet deze kaassaus warm op de gevulde pistolets. En laat ze afkoelen in de koelcel. De gevulde pistolets kunnen desgewenst worden afgegarneerd met selderijblaadjes en waaiertjes van kerstomaat. U kan deze gevulde pistolets warm verkopen door deze 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200˚C te verwarmen. Niet in de magnetron; behalve wanneer men beschikt over een combimagnetron met heteluchtfunctie. Als ze koud worden verkocht kan de consument thuis dezelfde opwarmtijden aanhouden.
-
Bekijk ook andere recepten