Gevuld brood met aubergine, rauwe ham, paprika en mozzarella

Ingrediënten

  • Voor 12 punten
  • 1 kleine aubergine, in plakken gesneden, licht bestrooien met zout en peper
  • 75 ml olijfolie
  • 1 rondboerenbrood (wit of bruin)
  • 125 gram dunne plakjes rauwe ham
  • ½ pot geroosterde paprika’s (inhoud ± 435 gram Peloponnese), uitgelekt, in reepjes snijden
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 150 gram mozzarella, in plakjes
  • 15 zwarte olijven, ontpit, in plakjes
  • 25 gram rucola of spinazie
  • 15 blaadjes basilicum
  • Voor 12 punten,
  • 1 kleine aubergine, in plakken gesneden, licht bestrooien met zout en peper,
  • 75 ml olijfolie,
  • 1 rondboerenbrood (wit of bruin),
  • 125 gram dunne plakjes rauwe ham,
  • ½ pot geroosterde paprika’s (inhoud ± 435 gram Peloponnese), uitgelekt, in reepjes snijden,
  • 3 tomaten, in plakjes,
  • 150 gram mozzarella, in plakjes,
  • 15 zwarte olijven, ontpit, in plakjes,
  • 25 gram rucola of spinazie,
  • 15 blaadjes basilicum

Bereiding

  • Aubergineplakken met zout en peper bestrooien en in de olie aan beide zijden ± 5 minuten bakken. Aubergine laten uitlekken. De bovenkant van het brood ’deksel’ snijden en brood uithollen.

  • Brood vullen met laagjes ham, paprika, aubergine, tomaat, mozzarella, olijven, rucola en basilicum. Vulling met zout en peper licht bestrooien en met 45 gram olijfolie besprenkelen en lichtjes aandrukken. Deksel erop zetten en brood in punten snijden en in de toonbank presenteren.

Terug naar boven