30 min

Remoulade & gepaneerde garnalen

Ingrediënten

  • 50 gram bloem
  • 75 gram fijne polenta
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepelselderijzoutzout en zwarte peper
  • 1 ei
  • 5 dl plantaardige olie
  • 150 gram rauwe grote garnalen
  • 2 zachte puntjes of baguettes
  • 1/4 krop ijsbergsla, fijngesneden
  • 2 rijpe tomaten, in plakken
  • partjes citroen, voor erbij
  • Ingrediënten remouladesaus:
  • 3 eetlepels mayonaise van goede kwaliteit
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1/4 theelepel hotsauce, plus extra voor erbij
  • 1 theelepel kappertjes, fijngehakt
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • Zout en zwarte peper
  • 50 gram bloem,
  • 75 gram fijne polenta,
  • 1 theelepel cayennepeper,
  • 1 theelepel knoflookpoeder,
  • 1 theelepel paprikapoeder,
  • 1/2 theelepelselderijzoutzout en zwarte peper,
  • 1 ei,
  • 5 dl plantaardige olie,
  • 150 gram rauwe grote garnalen,
  • 2 zachte puntjes of baguettes,
  • 1/4 krop ijsbergsla, fijngesneden,
  • 2 rijpe tomaten, in plakken,
  • partjes citroen, voor erbij,
  • ,
  • ,
  • Ingrediënten remouladesaus:,
  • 3 eetlepels mayonaise van goede kwaliteit,
  • 2 theelepels grove mosterd,
  • 1/4 theelepel hotsauce, plus extra voor erbij,
  • 1 theelepel kappertjes, fijngehakt,
  • 1 lente-ui, fijngehakt,
  • 1/4 theelepel paprikapoeder,
  • Zout en zwarte peper

Bereiding

  • Maak eerst de remouladesaus. Meng in een kleine kom de mayonaise, mosterd, hotsauce, kappertjes, lente-ui en het paprikapoeder. Breng royaal op smaak met zout en peper en zet apart.

  • Meng de bloem, polenta en specerijen in een ondiepe schaal en breng op smaak met zout en peper. Breek het ei in een aparte kom en klop het los met een vork.

  • Verhit de olie in een hoge pan op matig tot hoog vuur. Haal de garnalen door het bloemmengsel, zorg dat ze rondom zijn bedekt en schud overtollige bloem eraf. Doop ze direct in het losgeklopte ei, schud overtollig ei eraf en haal ze weer door de gekruide bloem.

  • Test of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te laten zakken - de olie moet gaan borrelen en het brood moet in ongeveer 30 seconden goudbruin zijn. Laat de garnalen voorzichtig in de hete olie zakken; bak ze in porties doe er niet teveel tegelijk in een pan.

  • Schep de garnalen zodra ze komen bovendrijven (na 2-3 minuten) met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.

  • Snijd de puntjes in de lengte open. Bestrijk de snijvlakken met remouladesaus. Leg er wat sla en tomaten op en verdeel tot slot de gefrituurde garnalen erover. Serveer met de partjes citroen en desgewenst extra hotsauce.

Terug naar boven