Makreelsalade met appel en selderij

Ingrediënten

  • 4 gerookte makreelfilets
  • 2 sinaasappels
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 gemberbolletjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • 50 gr walnoten
  • ½ krop frisée sla of ijsbergsla, in smalle repen
  • 4 gerookte makreelfilets,
  • 2 sinaasappels,
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes,
  • 1 appel, in blokjes,
  • 2 gemberbolletjes, fijngehakt,
  • 1 eetlepel gembersiroop,
  • 1 eetlepel verse bieslook, gehakt,
  • 1 mespuntje paprikapoeder,
  • 50 gr walnoten,
  • ½ krop frisée sla of ijsbergsla, in smalle repen

Bereiding

  • Vet lekker, vet gezond! Het fruit wat in dit gerecht zit verwerkt maakt de salade lekker fris.

  • Snijd de makreelfilets in brede stukken. Rasp 2 theelepels oranje schil van één sinaasappel en pers die sinaasappel uit, snijd de andere in dunne plakken en halveer de plakjes.

  • Schep de bleekselderij, appel, gember, gembersiroop, sinaasappelsap, de geraspte schil, de helft van het bieslook en paprikapoeder door elkaar. Hak de helft van de walnoten grof en schep ze door het appel-selderijmengsel.

  • Verdeel de sla over 4 coupes. Schep daarop selderij en appel, leg de makreel erop en garneer met bieslook, walnoten en sinaasappelplakjes.Lekker met grof bruin brood, mueslibrood of notenbrood.

  • Gebruik het gerecht eens als vulling voor een baguette of stokbrood.

  • Lekker met een ronde, zachte, exotische Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika.

Terug naar boven