Pitabroodje met speciaal Lamsgehakt

Ingrediënten

  • Voor 10 stuks
  • 10 pitabroodjes (shoarmabroodjes), klein, rond of ovaal*
  • 1 kg winkelklaar, ongekruid lamsgehakt * pitabroodjes zijn alleen voorgebakken te koop; ze kunnen worden verwarmd in een broodrooster of een oven
  • Onderstaande ingrediënten per kg gehakt
  • 15 gr keukenzout
  • 3 gr witte peper
  • 1 gr curry
  • 0,5 gr kaneel
  • 1 gr koriander
  • 1,5 gr gember
  • 10 gr ketchup
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 1 rode paprika brunoise (in zeer kleine blokjes gesneden)
  • 2 tomaten brunoise (in zeer kleine blokjes gesneden)
  • 200 gr olijfoliereepjes
  • IJsbergsla
  • Voor 10 stuks,
  • 10 pitabroodjes (shoarmabroodjes), klein, rond of ovaal*,
  • 1 kg winkelklaar, ongekruid lamsgehakt * pitabroodjes zijn alleen voorgebakken te koop; ze kunnen worden verwarmd in een broodrooster of een oven,
  • Onderstaande ingrediënten per kg gehakt,
  • 15 gr keukenzout,
  • 3 gr witte peper,
  • 1 gr curry,
  • 0,5 gr kaneel,
  • 1 gr koriander,
  • 1,5 gr gember,
  • 10 gr ketchup,
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook,
  • 2 fijngesnipperde uien,
  • 1 rode paprika brunoise (in zeer kleine blokjes gesneden),
  • 2 tomaten brunoise (in zeer kleine blokjes gesneden),
  • 200 gr olijfoliereepjes,
  • IJsbergsla

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af. Snij de groenten zoals hierboven is aangegeven. Snij de pitabroodjes open tot een ‘envelopmodel’ (dus nog aan drie zijden dicht). Verhit de olie in een braadpan. Wanneer de olie heet is daarin de ui en knoflook fruiten, dan de blokjes paprika’s zeer kort mee fruiten. Breng het gehakt erbij en bak het op hoog vuur rul; gehakt regelmatig roeren. Voeg dan blokjes tomaat, ketchup, zout, peper, curry, kaneel, koriander en gember toe en roer alles goed door elkaar. Laat de massa ca 10 minuten sudderen op een laag pitje tot het gehakt gaar is. Daarna de massa goed laten afkoelen. Vul met een schone lepel de opengesneden pitabroodjes met het afgekoelde gehaktmengsel.

  • Presenteer dit product met wat ijsbergsla als garnering.

  • Adviseer de consument als volgt: In een voorverwarmde oven van 175˚C de gevulde pitabroodjes afbakken tot ze goed heet zijn van binnen en de buitenzijde lichtbruin is. Direct serveren.

Terug naar boven