Amore Avondroodbrood

Ingrediënten

  • Voor 42 stuks
  • 1.000 gr Amore Melange*
  • 1.000 gr water * Melange voor rustieke broden
  • 10.000 gr bloem**
  • 160 gr bakkerszout
  • 100 gr gist
  • 7.000 gr water ** Voor een optimaal resultaat gebruik je stokkenbloem
  • 6.300 gr kruidenboter (150 gr per stuk)
  • Voor 42 stuks,
  • 1.000 gr Amore Melange*,
  • 1.000 gr water * Melange voor rustieke broden,
  • 10.000 gr bloem**,
  • 160 gr bakkerszout,
  • 100 gr gist,
  • 7.000 gr water ** Voor een optimaal resultaat gebruik je stokkenbloem,
  • 6.300 gr kruidenboter (150 gr per stuk)

Bereiding

  • Meng de ingrediënten van het voordeeg. Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.

  • Kneed het deeg inclusief het voordeeg met 50% water. Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien. Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe. Deegtemperatuur 25°C.

  • Bulkrijs 90 minuten. Afwegen 450 gram. Bolrijs 30 minuten. Opmaken. Narijs ca. 60 minuten.

  • Bakken met stoom.

  • Oventemperatuur 230°C. Baktijd ca. 35 minuten.

  • Na het bakken en afkoelen het kapje afsnijden en met een mes de kruim een aantal keren insteken. Vullen met kruidenboter en opwarmen in de oven of op de BBQ.

Terug naar boven