Maak eerst de tomatensaus. Verhit de olie in een pan op matig vuur, bak de knoflook 1 minuut en voeg dan de oregano, chilivlokken en tomaat toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de tomatenpuree, suiker en zout en peper erdoor. Laat de saus op laag vuur nog een paar minuten indikken. Haal de pan van het vuur en roer het gehakte basilicum erdoor.
Snijd elke kipfilet horizontaal doormidden. Leg de vier halve kipfilets tussen plasticfolie en sla ze met een deegroller plat. Strooi de bloem op een bord en kruid met zout en peper. Doe de geklopte eieren in een ondiepe kom. Meng de panko, oregano en 3 eetlepels van de Parmezaan op een bord. Haal de kipfilets door de bloem, zorg dat ze rondom bedekt zijn en schud overtollige bloem eraf. Herhaal met het ei en pankomengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de kip in 4-6 minuten per kant goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de grill op een hoge stand. Halveer de ciabatta's en leg de onderste helften op een bakplaat. Bestrijk met de tomatensaus en beleg met de mozzarella. Zet kort onder de grill tot de kaas net begint te smelten. Beleg met de gebakken kip en bestrooi met de overgebleven Parmezaan. Dek af met de bovenste broodhelften en serveer.
Dit is een recept uit het boek 'Sandwiches' van Rosie Reynolds
Beeld: ©Faith Mason