Vikorn Ciabattasticks

Ingrediënten

  • Voor 285 stuks
  • 5.000 gr Panomix Vikorn *
  • 5.000 gr bloem
  • 200 gr gist
  • 6.400 gr water
  • 200 gr Gamma Extra **
  • 300 gr olijfolie  * Mix met zout, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, vitaminen en ijzer voor meergranenbrood. Geen Koemelk(eiwit)/ lactosen toegevoegd (wel kruisbesmetting mogelijk)** Broodverbetermiddel in poedervorm voor krokantbrood. Uitstekend volume. Tolerant, een allround poeder. Geen koemelk(eiwit)/lactose toegevoegd (wel kruisbesmetting mogelijk)
  • Voor 285 stuks,
  • 5.000 gr Panomix Vikorn *,
  • 5.000 gr bloem,
  • 200 gr gist,
  • 6.400 gr water,
  • 200 gr Gamma Extra **,
  • 300 gr olijfolie  * Mix met zout, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, vitaminen en ijzer voor meergranenbrood. Geen Koemelk(eiwit)/ lactosen toegevoegd (wel kruisbesmetting mogelijk)** Broodverbetermiddel in poedervorm voor krokantbrood. Uitstekend volume. Tolerant, een allround poeder. Geen koemelk(eiwit)/lactose toegevoegd (wel kruisbesmetting mogelijk)

Bereiding

  • Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 55% water. Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.Kneed een goed afgekneed deeg en draai de olijfolie in de laatste minuut door. Deegtemperatuur 25°C.

  • Bestrijk de bodem en zijkanten van een plastic rijsbak met olijfolie. Laat hierin het deeg, onder plastic, 60 minuten rijzen. Bestrooi een werkbank met een dikke laag roggebloem en stort het deeg op de werkbank.

  • Bestrooi het deeg royaal met roggebloem en druk het deeg voorzichtig uit tot een dikte van ca. 2.5 cm. Banen uitsteken van 2 x 20 cm (ca. 60 gram). Trek de deegstukken op een lengte van circa 40 cm en plaats ze over de randen van de bakplaat. Narijs 30 minuten.

  • Voor het bakken het overtollige deeg van de randen afsteken. Bakken met stoom.

  • Oventemperatuur 230°C. Baktijd ca. 20 minuten.

Terug naar boven