Garnalencocktail in een schuimomelet

Ingrediënten

  • 150 gr gepelde Hollandse garnalen
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  •   paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 8 eieren
  • 8 eetlepel melk
  •   versgemalen peper en zout
  •   verse bieslook of dille
  •   boter
  •   rucola
  • 150 gr gepelde Hollandse garnalen,
  • 100 ml slagroom,
  • 200 ml mayonaise,
  • 2 el tomatenketchup,
  •   paprikapoeder,
  • 1 citroen,
  • 8 eieren,
  • 8 eetlepel melk,
  •   versgemalen peper en zout,
  •   verse bieslook of dille,
  •   boter,
  •   rucola

Bereiding

  • Net even anders dan anders, dat is deze schuimomelet met Hollandse garnalen. Doordat je de eiwitten eerst stijf klopt wordt het een extra speciaal eitje. Vul 'm met de garnalencocktail en je hebt een heel speciaal brunch- of lunchgerecht.

  • Maak eerst de cocktailsaus door de slagroom lobbig te kloppen, roer hier de mayonaise samen met de tomatenketchup, wat paprikapoeder, 1 theelepel citroenrasp, wat citroensap en versgemalen peper door. Schep er dan voorzichtig de garnalen door. Zet het afgedekt koel weg.

  • Splits de eieren 1 voor 1 boven een apart schaaltje. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de dooiers in een andere kom, klop de dooiers samen met de peper en zout naar smaak luchtig en bijna crèmekleurig. Schep er wat fijngeknipte bieslook naar smaak door. Klop de eiwitten stijf met een mixer, spatel hier vervolgens het dooiermengsel voorzichtig door.

  • Smelt wat boter tegelijk in 2 koekenpannen ø 20 cm met antiaanbaklaag, schenk erin ieder ¼ van het eimengsel in. Maak met een spatel de bovenkant glad, draai het vuur laag en laat de omeletten met het deksel op de pan in ± 10 minuten stevig en licht bruin worden. Bak zo nog 2 omeletten.

  • Verdeel de garnalencocktail samen met wat rucola over de schuimomeletten en serveer ze bestrooid met nog wat bieslook en citroenrasp.

  • Voeg voor een pikante variant wat tabasco toe aan de cocktailsaus.

Terug naar boven