Amarenen chocoladebroodje

Ingrediënten

  • Voor 86 stuks
  • 10.000 gr bloem
  • 1.000 gr gist
  • 200 gr bakkerszout
  • 6.500 gr water
  • 3.000 gr broodverbetermiddel in poedervorm
  • 600 gr bakvast aroma in poedervorm, kirsch
  • 9.000 gr rozijnen
  • 6.100 gr spuitbare amandelspijs
  • 1.300 gr gekonfijte kersen
  • 1.200 gr chocolade hagel
  • 1.100 gr Hazelnootstukjes
  • 1.000 gr walnoten
  • 1.000 gr mix van pompoenpitten, sesamzaad, sojanoten en plataardige olie
  • 1.000 gr suiker
  • 200 gr neutraal bakglansmiddel
  • Voor 86 stuks,
  • 10.000 gr bloem,
  • 1.000 gr gist,
  • 200 gr bakkerszout,
  • 6.500 gr water,
  • 3.000 gr broodverbetermiddel in poedervorm,
  • 600 gr bakvast aroma in poedervorm, kirsch,
  • 9.000 gr rozijnen,
  • 6.100 gr spuitbare amandelspijs,
  • 1.300 gr gekonfijte kersen,
  • 1.200 gr chocolade hagel,
  • 1.100 gr Hazelnootstukjes,
  • 1.000 gr walnoten,
  • 1.000 gr mix van pompoenpitten, sesamzaad, sojanoten en plataardige olie,
  • 1.000 gr suiker,
  • 200 gr neutraal bakglansmiddel

Bereiding

  • Vorm van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg. Doorwerk de vulling direct.Deegtemperatuur 26°C, afwegen 175 gram.

  • Bolrijs is 20 minuten, druk de bol plat en leg deze in een ronde pie plate. Meng de spuitbare amandelspijs, gekonfijte kersen en de chocolade hagel samen en spuit hiervan 100 gram op de deegplak. 

  • Druk een bol plat en leg deze erover, zorg ervoor dat deze goed aangedrukt is. Bestrijk het geheel met neutraal bakglansmiddel, meng de ingrediënten (behalve het bakglansmiddel) samen en verdeel 50 gram hiervan over de bovenkant van het geheel. 

  • Oventemperatuur 200°CBaktijd 25 minutenRotatieoven 180°C

  • Leg het amarenen-chocoladebroodje op de toonbank en laat klanten een klein stukje proeven in de winkel. 

Terug naar boven