Broodje gerookte kip-op-stok

Ingrediënten

  • 1000 gram Winkelklare Kipfilet
  • 1 liter Koud water
  • 22 gram Kipbouillonpoeder
  • 4 gram Rookpoeder
  • 20 gram Bruiningspoeder (sauzenbruin)
  • 350 gram Gegaarde kipfilet, in smalle reepjes
  • 400 gram Mayonaise
  • 2 gram Hollandse tuinkruiden
  • 100 gram Ananasschijfjes, in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram Delifruit rum rozijnen (kant en klaar)(verkrijgbaar in blikken: ca. 70% vruchten, 30% sap)
  • Dunne plakjes gegaarde kipfilet
  • Kipsalade
  • Ge(vries)droogde peterselie
  • Dunne schijfjes ananas (uit blik), op de platte kant gehalveerd
  • Blaadjes krulsla
  • Afgebakken stokbroodjes of bake-off broodjes die men zelf afbakt;
  • 1000 gram Winkelklare Kipfilet,
  • 1 liter Koud water,
  • 22 gram Kipbouillonpoeder,
  • 4 gram Rookpoeder,
  • 20 gram Bruiningspoeder (sauzenbruin),
  • 350 gram Gegaarde kipfilet, in smalle reepjes,
  • 400 gram Mayonaise,
  • 2 gram Hollandse tuinkruiden,
  • 100 gram Ananasschijfjes, in kleine stukjes gesneden,
  • 100 gram Delifruit rum rozijnen (kant en klaar)(verkrijgbaar in blikken: ca. 70% vruchten, 30% sap),
  • Dunne plakjes gegaarde kipfilet,
  • Kipsalade,
  • Ge(vries)droogde peterselie,
  • Dunne schijfjes ananas (uit blik), op de platte kant gehalveerd,
  • Blaadjes krulsla,
  • Afgebakken stokbroodjes of bake-off broodjes die men zelf afbakt;

Bereiding

  • Kipfilet in de koude bouillon opzetten en garen bij een temperatuur van 76˚C tot een kerntemperatuur is bereikt van 72˚C. Daarna de filet snel terugkoelen naar ten hoogste 7˚C.

  • Meng alle ingrediënten voor de salade goed door elkaar tot er een goede verdeling is en er een daadwerkelijke salade ontstaat. Tip: men kan deze salade ook, los van het broodje, verkopen als uitschepsalade (voor voorgerecht, toastbeleg, etc.)

  • Stokbroodjes opensnijden, zodat de delen aan een kant nog net aan elkaar zitten, en openslaan. Onderste helft beleggen met wat blaadjes krulsla;daarop dunne plakjes kipfilet en daarop weer wat kipsalade. Op de salade leggen we goed uitgelekte dunne schijfjes ananas. Licht bestrooien met de peterselie. Stokbrood enigszins dichtvouwen, Maar zo dat de vulling goed zichtbaar is.

  • Verpak de broodjes in een servet en seal ze daarna in een klappack-machine. Of presenteer ze op een servetje in de toonbank. 

Terug naar boven