Oogstbroodje

Ingrediënten

  • 6.500 gr volkorenmeel
  • 3.500 gr Superkorn 35 MZ *
  • 200 gr gist
  • 7.200 gr water
  • 500 gr Amore Melange ** * Mix met zout en soja voor volkorenbrood** Melange voor rustieke broodsoorten
  • 1.500 gr pompoenpitten*** *** geroosterd en geweekt
  • 258 gr decoratiegries (6 gr per stuk)
  • 43 gr cacao (1 gr per stuk)
  • 6.500 gr volkorenmeel,
  • 3.500 gr Superkorn 35 MZ *,
  • 200 gr gist,
  • 7.200 gr water,
  • 500 gr Amore Melange ** * Mix met zout en soja voor volkorenbrood** Melange voor rustieke broodsoorten,
  • 1.500 gr pompoenpitten*** *** geroosterd en geweekt,
  • 258 gr decoratiegries (6 gr per stuk),
  • 43 gr cacao (1 gr per stuk)

Bereiding

  • Het is mogelijk de pompoenpitten niet te roosteren en niet te weken,het deeg dient dan wel met 5% meer water gecorrigeerd te worden.

  • Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.Deegtemperatuur 26°C.Afwegen 450 gram.Bolrijs 30 minuten.Opbollen en decoreren met Decoratiegries.Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.Narijs 60 minuten. Net voor het bakken rondom insnijden.Eventueel sjabloneren met wat Cacao.Bakken met stoom.

  • Oventemperatuur 230°C.Baktijd 38 minuten. 

  • Uitkomst 43 stuks

Terug naar boven