Oogstbroodje
Ingrediënten
-
6.500 gr volkorenmeel
-
3.500 gr Superkorn 35 MZ *
-
200 gr gist
-
7.200 gr water
-
500 gr Amore Melange ** * Mix met zout en soja voor volkorenbrood** Melange voor rustieke broodsoorten
-
1.500 gr pompoenpitten*** *** geroosterd en geweekt
-
258 gr decoratiegries (6 gr per stuk)
-
43 gr cacao (1 gr per stuk)
-
6.500 gr volkorenmeel,
-
3.500 gr Superkorn 35 MZ *,
-
200 gr gist,
-
7.200 gr water,
-
500 gr Amore Melange ** * Mix met zout en soja voor volkorenbrood** Melange voor rustieke broodsoorten,
-
1.500 gr pompoenpitten*** *** geroosterd en geweekt,
-
258 gr decoratiegries (6 gr per stuk),
-
43 gr cacao (1 gr per stuk)
Bereiding
-
Het is mogelijk de pompoenpitten niet te roosteren en niet te weken,het deeg dient dan wel met 5% meer water gecorrigeerd te worden.
-
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.Deegtemperatuur 26°C.Afwegen 450 gram.Bolrijs 30 minuten.Opbollen en decoreren met Decoratiegries.Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.Narijs 60 minuten. Net voor het bakken rondom insnijden.Eventueel sjabloneren met wat Cacao.Bakken met stoom.
-
Oventemperatuur 230°C.Baktijd 38 minuten.
-
-
Bekijk ook andere recepten