Bieten Geitenkaasbrood

Ingrediënten

  • Voor 10 stuks
  • 200 gr Amore Melange
  • 200 gr water
  • 1.800 gr bloem
  • 40 gr bakkerszout
  • 8 gr gist
  • 640 gr water
  • 1.400 gr geraspte rode bieten
  • 600 gr geitenkaas
  • Voor 10 stuks,
  • 200 gr Amore Melange,
  • 200 gr water,
  • 1.800 gr bloem,
  • 40 gr bakkerszout,
  • 8 gr gist,
  • 640 gr water,
  • 1.400 gr geraspte rode bieten,
  • 600 gr geitenkaas

Bereiding

  • Meng de ingrediënten van het desem. Laat het desem vervolgens minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt staan op bakkerijtemperatuur.

  • Vorm van alle grondstoffen inclusief het desem een goed vermengd en afgekneed deeg. Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 26% water. Voeg wanneer het deeg gevormd is het resterende water toe. 

  • Draai direct de vulling door. Deegtemperatuur is 26 °C.Bulkrijs is 120 minuten. Geef na 60 minuten het deeg nog een doorslag.Weeg het vervolgens af tot 490 gram. Bolrijs is 45 minuten.Modelleer het deeg en laat het 75 minuten narijsen. Bak de broodjes met stoom.

  • Oventemperatuur 250°C > 180°C. Baktijd ongeveer 40 minuten.

  • Leg de broodjes in de toonbank met een beetje geitenkaas en geraspte biet ernaast. Snijd eventueel een broodje open zodat de klant de binnenkant van het broodje kan zien.

Terug naar boven