Gevulde canapés met kip/honing vulling

Ingrediënten

  • Dikke plakken – ca. 3 á 4 cm dik van vierkant casinobrood.
  • 1 kg Verse kipfilet in flinterdunne reepjes gesneden
  • 200 gram Blokjes ananas (uit blik, goed uitgelekt)
  • 100 gram Kleingesneden zilveruitjes (uit pot)
  • 25 gram Honing
  • 15 ml Sojasaus (manis)
  • 30 ml Olie
  • Eventueel verse ananasblaadjes.
  • Dikke plakken – ca. 3 á 4 cm dik van vierkant casinobrood.,
  • 1 kg Verse kipfilet in flinterdunne reepjes gesneden,
  • 200 gram Blokjes ananas (uit blik, goed uitgelekt),
  • 100 gram Kleingesneden zilveruitjes (uit pot),
  • 25 gram Honing,
  • 15 ml Sojasaus (manis),
  • 30 ml Olie,
  • Eventueel verse ananasblaadjes.

Bereiding

  • Gebruik licht aangevroren verse kipfilet en snijd die in zeer dunne reepjes (op de snijmachine). Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak de reepjes kip 3 á 4 minuten. Voeg de goed uitgelekte verkleinde ananas en zilveruitjes toe en laat die 1 á 2 minuten meebakken. De reepjes vlees moeten gaar en de ananas en zilveruitjes nog knapperig zijn. Roer de honing en sojasaus erdoor en laat die nog 1 á 2 minuten meebakken. Laat dan de massa afkoelen.

  • Neem dikke plakken casinobrood van ca 3 á 4 cm dik en snij daarvan langwerpige vormen van, hol die in het midden uit (een holte/bakje maken), maar zo dat er onderin en zijkant (bakje) nog een laagje brood overblijf. Verwarm de grill op de hoogste stand en leg er de bakjes brood in; rooster ze in ca. 3 minuten goudbruin (na ca. 1 ½ minuut keren).Breng met een schone lepel de vulling in de holte van de bakjes gegrild brood en druk die wat aan. Desgewenst met blaadjes ananas aan een kant insteken.

  • Deze canapés kunnen thuis warm worden geserveerd. Enkele minuten in de oven op 150˚C. 

Terug naar boven