Gebruik licht aangevroren verse kipfilet en snijd die in zeer dunne reepjes (op de snijmachine). Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak de reepjes kip 3 á 4 minuten. Voeg de goed uitgelekte verkleinde ananas en zilveruitjes toe en laat die 1 á 2 minuten meebakken. De reepjes vlees moeten gaar en de ananas en zilveruitjes nog knapperig zijn. Roer de honing en sojasaus erdoor en laat die nog 1 á 2 minuten meebakken. Laat dan de massa afkoelen.
Neem dikke plakken casinobrood van ca 3 á 4 cm dik en snij daarvan langwerpige vormen van, hol die in het midden uit (een holte/bakje maken), maar zo dat er onderin en zijkant (bakje) nog een laagje brood overblijf. Verwarm de grill op de hoogste stand en leg er de bakjes brood in; rooster ze in ca. 3 minuten goudbruin (na ca. 1 ½ minuut keren).Breng met een schone lepel de vulling in de holte van de bakjes gegrild brood en druk die wat aan. Desgewenst met blaadjes ananas aan een kant insteken.
Deze canapés kunnen thuis warm worden geserveerd. Enkele minuten in de oven op 150˚C.