Verhit de olie in een ruime braadslee en schroei de lamsschenkels rondom bruin. Doe vervolgens alle ingrediënten bij de lamsschenkels in de braadslee. Zet de slede op een hoog vuur en breng het vocht in de pan snel aan de kook. Sluit de pan met een deksel of dek hem af met aluminiumfolie en zet hem in de oven. Gaar de schenkels gedurende ongeveer 2 uur. Draai ze in die tijd een aantal keren zodat ze rondom gelijkmatig garen. Zorg voor een kerntemperatuur tussen de 70 - 75°C. Na afloop van het garen haal je alles uit de braadslede. Houd de schenkels afgedekt warm. Kook het vocht voor de helft in. Gooi de takjes rozemarijn, tijm en het blaadje laurier weg. Pers de bolletjes knoflook uit boven de jus en doe de schenkels en de rest van de ingrediënten weer terug in de pan. Laat alles nog een keer goed doorwarmen.
Serveer de schenkels eens met witte of bruine bonen waaraan je wat gebakken spekjes of hamblokjes hebt toegevoegd.
Goede rijpe rode Bordeaux (Medoc en Graves), Cavernes en Persistentere, Rio ja, Merlot.