Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de braadboter in een braadpan, Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder. Leg het in de braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin. Haal het nootje daarna uit de pan en leg het in de braadslede. Schuif het vlees 40 minuten in de voorverwarmde oven tot je een kerntemperatuur van circa 70 - 75°C hebt bereikt. Haal daarna het lamsgebraad uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Verhit een kwartiertje voordat het nootje gaar is wat boter in een bakpan en stoof er de sjalot in aan. Voeg de sperzieboontjes, de raapjes en de worteltjes er aan toe en kruid alles met peper en zout. Laat de groenten ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur en giet de afgespoelde en goed uitgelekte linzen erbij. Laat de groenten nog 5 minuten pruttelen en neem dan de pan van het vuur. Serveer het lamsnootje in dikke plakken samen met de warme groenten.
Cabernet Sauvignon, Châteauneuf du Pape, Rioja Crianza.