Lamslappen

Ingrediënten

  • 400 gr lamslappen 
  • 1/2 kleine ui
  •  2 eetl. tomatenpuree 
  • boter 
  • 400 gr lamslappen ,
  • 1/2 kleine ui,
  •  2 eetl. tomatenpuree ,
  • boter 

Bereiding

  • Zout de lappen, laat de boter bruin worden, schroei ze dicht en bak ze aan weerskanten goudbruin. Bak op het laatst de kleingesneden ui mee. Voeg de tomatenpuree toe en doe er zoveel water bij dat al het bezinksel juist oplost. Laat het al roerend aan de kook komen en stoof het vlees, onder nu en dan keren, op laag vuur in 30-45 minuten zachtjes gaar. Schenk zo nodig wat water bij de jus en breng de jus weer aan de kook. Lekker met tutti frutti. 

  • Goede rijpe rode Bordeaux (Médoc en Graves), Cabernet en Bordeauxblends, Rioja, Merlot.

Terug naar boven