Lamsniertjes

Ingrediënten

  • 750 gram mals runderpoulet 
  • 4 lamsniertjes, in kwartjes
  • 500 gram bladerdeeg
  • 2 middelgrote gesnipperde uien 
  • 200 gram champignons 
  • 2 eetlepels bloem 
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 6 dl runderbouillon
  • 1 eetlepel olie en 30g boter 
  • worcestershiresauce 
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm 
  • 3 eetlepels
  • gehakte peterselie 
  • zout en peper uit de molen 
  • 1 ei
  • 750 gram mals runderpoulet ,
  • 4 lamsniertjes, in kwartjes,
  • 500 gram bladerdeeg,
  • 2 middelgrote gesnipperde uien ,
  • 200 gram champignons ,
  • 2 eetlepels bloem ,
  • 1 theelepel tomatenpuree,
  • 6 dl runderbouillon,
  • 1 eetlepel olie en 30g boter ,
  • worcestershiresauce ,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 4 takjes tijm ,
  • 3 eetlepels,
  • gehakte peterselie ,
  • zout en peper uit de molen ,
  • 1 ei

Bereiding

  • Verhit in een diepe stoofpan de olie en de helft van de boter. Fruit de uisnippers daarin glazig en schep ze uit de pan. Bak daarna eerst de blokjes poulet goudbruin, zet ze even terzijde en bak de niertjes eveneens rondom aan. Voeg het poulet en de gefruite ui weer bij de niertjes. Bestrooi vervolgens alles met bloem en roer het mengsel goed door elkaar. Voeg nu de tomatenpuree, de runderbouillon, de laurier en de tijm toe en maak de smaak af met worcestershiresauce, peper en zout. Leg de deksel op de pan en laat de inhoud een uur sudderen, neem het deksel er af en laat de niertjesragout nog 30 minuten zacht koken. Schep een deel van de saus uit de pan en houdt deze apart. Laat de rest van de inhoud afkoelen. 

  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter en bedek daarmee de vorm van een ovenschaal. Houd wat deeg apart om de bovenkant te bedekken. Bak de champignons op een hoog vuur, draai het vuur terug en laat het vocht grotendeels verdampen. Meng de champignons en de gehakte peterselie door de koude niertjesragout en schep het in de bedekte ovenschaal. Dek de bovenkant van de ovenschaal af met het deegdeksel en bestrijk de randen deeg en de deksel goed met losgeklopt ei. Knijp daarna de randen tussen duim en wijsvinger vast aan de deegzijkant van de ovenschaal. Bak de pie 30 tot 35 min op 200°C .Warm de saus die je apart hebt gezet op en serveer deze met de warme pie.

  • Cabernet Sauvignon, Châteauneuf du Pape, Rioja Crianza.

Terug naar boven