Lamsbovenbil

Ingrediënten

  • 1500 gram lamsfricandeau 
  • sap van 1 of 2 citroenen 
  • 3 knoflooktenen 
  • zout en peper 
  • kilo aardappelen
  •  boter of olie
  • 1500 gram lamsfricandeau ,
  • sap van 1 of 2 citroenen ,
  • 3 knoflooktenen ,
  • zout en peper ,
  • kilo aardappelen,
  •  boter of olie

Bereiding

  • Het lamsvlees insmeren met het sap van een citroen. De knoflookteentjes pellen en in dunne reepjes snijden. Haal deze reepjes door zout en peper. Steek met een scherp mespuntje kleine gaatjes in het vlees en steek hierin de reepjes gekruide knoflook. Door het vlees zo met knoflook te 'pikeren' krijgt het nog meer smaak. Verwarm de oven intussen voor op 200°C. Aardappelen schillen en de boter smelten. Lamsvlees in een ovenschotel leggen en de aardappelen er omheen leggen. Wat zout en peper over de aardappelen strooien en het sap van een citroen erover sprenkelen. Giet wat gesmolten boter of olie over het vlees en de aardappelen en giet er een kop water bij. Plaats het vlees midden in de oven en bak het gedurende 1,5 uur bakken. Als alles te droog wordt kun je er nog wat water bijgieten. Het vlees is gaar wanneer de kerntemperatuur de 75°C heeft bereikt. Serveren met voorjaarsgroenten en de gegaarde aardappelen. 

  • Meritage, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Marechal Foch, Chancellor, Zinfandel, Côtes du Rhone.

Terug naar boven