Lamscurry

Ingrediënten

  • 500 gr lams- of schapenpoulet 
  •   4 teentjes knoflook (gehakt)
  • 2 grote uien (gehakt)
  • 3 eetl kerrie 
  • zout en peper 
  • 2 hete pepertjes
  • theelepel tomatenpuree
  • theelepel suiker
  • zonnebloemolie
  • water
  • Italiaanse bol 
  • 500 gr lams- of schapenpoulet ,
  •   4 teentjes knoflook (gehakt),
  • 2 grote uien (gehakt),
  • 3 eetl kerrie ,
  • zout en peper ,
  • 2 hete pepertjes,
  • theelepel tomatenpuree,
  • theelepel suiker,
  • zonnebloemolie,
  • water,
  • Italiaanse bol 

Bereiding

  • Bak het schapenvlees in de warme olie tot het rondom mooi bruin is. Hak de uien en de knoflook fijn en voeg dat toe. Bak alles goed door tot het vlees een mooi bruine kleur heeft. Voeg de kerrie en wat zout en peper toe en bak nog even door. Voeg de tomatenpuree, de suiker en het pepertje toe en laat alles, met de deksel op de pan, nog ruim drie kwartier doorsudderen. Voor het opdienden de scherpe paprika verwijderen en de dikke schaapscurry in een uitgeholde Italiaanse bol scheppen. Meteen warm serveren met een frisse salade en rijst.

  • Volle, kruidige rode wijn of aromatische witte wijn  

Terug naar boven