Laat een pan warm worden op het vuur en smelt klontje boter Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Bak het vlees mooi rosé van binnen op een middelhoog vuur. De baktijd is 10 minuten aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en laat het minstens 5 minuten rusten. Bak intussen de schoongemaakte paddenstoelen gedurende 3 minuten en kruid ook deze met peper en zout. Voeg de tuinbonen toe en warm ze even op.
Giet het braadvet weg uit de pan van het vlees en giet de lamsfond in de pan. Breng het op een hoog vuur aan de kook en laat de fond een minuut inkoken. Haal de saus van het vuur en laat er nog een klontje boter in smelten. Serveer de lamsbiefstuk op een bord samen met de gebakken paddenstoelen en de opgewarmde tuinbonen. Geef er wat aardappelpuree bij. Giet wat van de saus over de biefstukken en serveer de rest van de saus apart.
Cabernet Sauvignon, Châteauneuf du Pape, Argentijnse Malbec.