Gaar de venkels in 15 - 20 minuten in water met wat zout. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Meng het venkelzaad en het korianderzaad in een vijzel en hak de rozemarijn fijn. Rasp de schil van de citroen zo fijn mogelijk en sprenkel wat citroensap over de venkel. Pureer de venkel tot een gladde massa en voeg eventueel een beetje bouillon toe. Voeg de overige ingrediënten toe en breng de venkelpuree op smaak met wat peper en zout. Smeer de binnenkant van het lamszadel in met het mengsel en klap dit dubbel. Bind het stuk vlees op of steek het aan de onderkant vast met wat satépennen. Bestrooi het zadel met flink wat peper en zout en braad het stuk dan om en om aan, en laat vervolgens 15 minuten rusten. Doe het zadel daarna in de voorverwarmde oven en gaar het in ongeveer 35 tot 45 minuten totdat hij mooi rosé is. Het vlees is mooi rosé wanneer de kerntemperatuur in het dikste deel ongeveer 65 - 70°C bedraagt.
Cabernet Sauvignon, Châteauneuf du Pape, Argentijnse Malbec.