Zoete kalfskotelet

Ingrediënten

  • 4    Kalfskoteletten 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 4 eetlepels maïsolie 
  • 4 eetlepels sake 
  • 1 lenteui, in stukken van 1/2 cm gesneden
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt 
  • 2 stukjes steranijs, gekneusd 
  • 1 theelepel gemalen kaneel 
  • honing-mosterdsaus 
  • 4    Kalfskoteletten ,
  • 1 eetlepel olijfolie ,
  • 4 eetlepels maïsolie ,
  • 4 eetlepels sake ,
  • 1 lenteui, in stukken van 1/2 cm gesneden,
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt ,
  • 2 stukjes steranijs, gekneusd ,
  • 1 theelepel gemalen kaneel ,
  • honing-mosterdsaus 

Bereiding

  • Vermeng de maïsolie met de sake, lenteui, gember, kaneel en de steranijs. Marineer de kalfskoteletten 4 uur in dit mengsel. Verwarm grill(pan) voor, bestrijk de kalfskoteletten en de schijven ananas rondom met olijfolie en grill alles, om en om, mooi bruin en nog iets rosé van binnen (bestrijk tijdens het grillen of bakken regelmatig met marinade). Neem de kalfskoteletten en ananas van de grill, bestrooi de kalfskoteletten met zout en vers gemalen peper. En serveer ze met friten en een lekker honing mosterdsaus.

  • Pomerol, Saint Emilion, Rioja Reserva, Riesling

Terug naar boven